Dvopek - postupci pečenja

Dvopek – 3 Postupka – 3 ProizvodaPečenje – rezanje na kriške – dvopek


Kako bi se optimizirala oba koraka pečenja, svaki korak treba promatrati zasebno vezano na sredstvo za odvajanje.

1. Kalup za pečenje nauljitiTRENNAKTIV-om PR 100


Gusto sredstvo za odvajanje dobro prianja na vertikalnim stjenkama  kalupa za pečenje, čak i kada su one vruće.


Ne cijedi se na dno kalupa, te optimalno i ravnomjerno odvaja uz vrlo malu potrošnju.

Animation: U. Baumgartner
Animation: U. Baumgartner

2. Nož za rezanje nauljiti SG-ÖL S-om


Prvo-pečenac se radi boljeg isušivanja reže na kriške; enzimi su još ljepljivi, zbog čega je potrebno koristiti SG-ÖL S, koji je oksidacijski vrlo stabilan i neutralan na miris i okus.

GHD Georg Hartmann Maschinenbau GmbH
GHD Georg Hartmann Maschinenbau GmbH

3. Mrežastu traku nauljiti TRENNWACHS-om 30


Vruće i vlažne kriške idu na drugo pečenje na mrežastoj traci u tunelsku peć.


Za nauljivanje mrežaste trake tunelske peći koristiti oksidacijski stabilni TRENNWACHS 30.


Pogrešan proizvod može prouzročiti zagorijevanje, dimljenje i čak zapaljenje.

Animation: U. Baumgartner
Animation: U. Baumgartner